Toen Renate de Klein en Frank Hanssen 'voor de grap' een keer hun zelfgemaakte veganistische taartjes verkochten op een Rotterdamse markt, wonnen ze meteen de prijs voor beste foodconcept. "We stonden op het punt om een wereldreis te maken, maar besloten de plannen om te gooien", vertelt Hanssen.
ROTTERDAM – Toen Renate de Klein en Frank Hanssen ‘voor de grap’ een keer hun zelfgemaakte veganistische taartjes verkochten op een Rotterdamse markt, wonnen ze meteen de prijs voor beste foodconcept. “We stonden op het punt om een wereldreis te maken, maar besloten de plannen om te gooien”, vertelt Hanssen.
Het stel begon Sharp Sharp, een merk voor plantaardige ’treats & sweets’. Inmiddels hebben ze hun eigen cake-bar in Rotterdam, leveren ze aan horecagelegenheden in het hele land en binnenkort liggen hun producten in het schap bij Albert Heijn.
De gelaagde taartjes onderscheiden zich van ‘normale’ zoetigheden doordat ze volledig plantaardig zijn en geen gluten en geraffineerde suiker bevatten. De taartjes met bijzondere ingrediënten als bergamot, viooltjes, rooibosthee en matcha zijn ook een lust voor het oog. “Daar komt onze achtergrond als ontwerpers om de hoek kijken”, lacht De Klein. “We ontwerpen onze nieuwe taartjes op de computer. Smaak en vormgeving gaan bij ons hand in hand. We willen echt iets bijzonders maken.”
Het samenwerken voelt ‘heel logisch’ voor de twee. De Klein: “We zitten op één lijn qua wat we voor ogen hebben met het bedrijf, zoveel mogelijk impact maken door een groot publiek te laten zien dat plantaardig eten lekker en leuk kan zijn, en hoe we dat het beste kunnen invullen.”
Al moeten ze er wel voor waken dat niet alles om Sharp Sharp draait, erkent Hanssen. “In het begin waren we er echt dag en nacht mee bezig, maar nu hebben we gelukkig personeel. Maandag is onze vrije dag en die is heilig. Uiteindelijk hopen we dat het bedrijf zo groeit, dat het wat losser van ons komt te staan. Wie weet, gaan we dan toch een keer die wereldreis maken.”