Forenzen in ons land rijden per jaar tienduizenden kilometers. Met PickThisUp is er nu een manier waarop zij zich nuttig kunnen maken tijdens hun dagelijkse ritjes, en daar ook nog geld mee kunnen verdienen.
Forenzen in ons land rijden per jaar tienduizenden kilometers. Met PickThisUp is er nu een manier waarop zij zich nuttig kunnen maken tijdens hun dagelijkse ritjes, en daar ook nog geld mee kunnen verdienen.
Oprichter Arjen van der Zee zat al een tijd te broeden op zijn idee voor een ‘bezorgservice voor en door mensen’. “Ik reed zelf het hele land door voor mijn werk. De receptionistes van de vestigingen van het bedrijf hadden dat op een gegeven moment door en gaven me wel eens dingen als een printer of een laptop mee om elders in het land af te geven”, vertelt hij. “Toen dacht ik: het is toch zonde dat er dagelijks zoveel mensen van A naar B gaan met een lege kofferbak?”
Carpoolplek
Overtuigd van zijn idee zegde Van der Zee eind vorig jaar uiteindelijk zijn baan op en begon aan zijn start-upavontuur. Al snel sloot zijn broer Jelmer, een front-end developer voor websites, zich bij hem aan en inmiddels zijn ze met z’n drieën.
“Eigenlijk is PickThisUp een carpoolplek voor spullen”, legt Van der Zee uit. “Mensen die iets willen laten bezorgen kunnen een oproep plaatsen op het platform, chauffeurs die toch al die kant op rijden krijgen hiervan een notificatie waar ze op kunnen reageren.” Degene die iets wil laten bezorgen mag zelf bepalen hoeveel hij of zij daaraan uit wil geven maar volgens de oprichter komt de gemiddelde bezorgprijs rond de 19 euro uit. “Er wordt van alles van A naar B gereden via onze service. Daarbij gaat het vooral om spullen die niet standaard met de post bezorgd worden zoals meubels, bruidstaarten en planten, maar ook om kleinere dingen als huissleutels of een laptop. Als het maar in een auto past.”
Chauffeurs
De dienst lijkt aan te slaan. Vooralsnog meldden zich echter meer chauffeurs dan mensen die een pakket willen laten bezorgen. Om het verkeer op hun website op gang te helpen richten de gebroeders Van der Zee zich op samenwerkingen met verkoopsites. “Dan hoef je niet meer in je vrije tijd helemaal naar de andere kant van het land rijden als je online een mooie stoel hebt gezien maar neemt je forenzende buurman hem gewoon voor je mee.”